Monday, December 30, 2019

81. ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ.



ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ.


Οσο ο ανθρωπος δεν γνωριζει να μην ειναι δυστυχισμενος, τοσο ενας τετοιος πολιτισμος ειναι μη αναπτυγμενος.
Δυστυχως το να ειμαστε ευτυχισμενοι η δυστυχισμενοι ειναι θεμα που δεν ειναι εντελως στην δικη μας εξουσια, αλλα και την εξουσια της συλλογικοτητας του πολιτισμου, με ολους τους μηχανισμους και νομους των θεσμων χρηματων, τεχνολογιας κλπ που τον διεπουν. Φυσικα σε διαφορετικους πλανητικους πολιτισμους η αιτιες ειναι διαφορετικες
Ξεκινωντας λοιπον απο την συλλογικοτητα προς την ατομικοτητα με την σειρα οι βασικες αιτιες της δυστυχιας (αλλα και αντιστροφα εν δυναμει πηγες εξαλειψης αυτης της δυστυχιας και ευρεσης νεας ευτυχιας) ειναι οι εξης.
1) Οι οικονομικες ανισοτητες και η φτωχεια. Το τρεχον νομισματικο-τραπεζικο συστημα, αλλα και το τρεχον βιομηχανικο-επιχειρηματικο συστημα, ειναι κουρδισμενα να δημιουργουν ανισοτητες και φτωχεια. Ενα απο τα βασικα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι η ατομικη προσβαση στην εκδοση του χρηματος και το ισοβιο επιδομα επιβιωσης ειτε εργαζεται καποιος ειτε οχι. . Ευτυχως δεν ειναι μονο μια κεντρικη κοινωνικη πολιτικη που μπορει να το αντιστρεψη αυτο το θεμα της δημιουργιας ανισοτητων αλλα και η ιδια η ελευθερη αγορα, με ενα πολυ μεγαλο αριθμο μικρο-μεσαιων επιχειρησεων και ελευθερο διθνες εμποριο.
2) Οι μη οικονομικες ανισοτητες, σπουδων, τεχνολογιας τιμων και φημης. Αν και συσχετισμενες και αυτες οι ανισοτητες με τις οικονομικες δεν ειναι ταυτοσημες. Ευτυχως η ελευθερη διαδοση της πληροφοριας και γνωσης μεσα απο το ιντερνετ ειναι ενα μεσον μειωσης τους.
3) Οι τυραννικη η κρυπτο-τυραννικη επιβολη εξουσιας , πολιτικης , στρατιωτικης, οικονομικης. Η ιστορία ειναι γεματη απο επαναστασεις, και ανατροπες τυραννιων. Ενα απο τα βασικα ανθρωπινα κοινωνικα δικαιωματα ειναι η αμεση (συμμετοχικη) δημοκρατια και οχι μονο η αντιπροσωπευομενη δημοκρατια
4) Ο πολεμος. Ολοι σχεδον οιπολεμοι γινονται για λογους επιβολης εξουσιας, οικονομικης η αλλης πιο αμεσης οπως στρατιωτικης.
5) Η μεταφυσικη, πνευματικη τυραννια. Ειναι απο τις πιο επικινδυνες καθως διαβρωνει τους ανθρωπους με προτυπα εξωτερικης τυραννιας, ως δηθεν αναποφευκτα να ισχυουν επισης εσωτερικα στον κοσμο των ψυχων.
6) Η παραβιαση της ιδιωτικοτητας στην ανθρωπινη προσωπικοτητα. Ισως μερικες φορες να ξεκινα δηθεν αθωα αλλα τελικα γινεται μεσο και εξοντωση της λειτουργιας της ανθρωπινης προσωπικοτητας.
7) Η κρυπτο-κακοβουλια και υποκρισια στις ανθρωπινες σχεσεις. Ας μην γελιωμαστε, η υπατη ατομικη πηγη της δυστυχιας ειναι διοτι καπου υπαρχει μια βουληση συλλογικη που την δεξιωνομαστε η ακομα και ατομικη δικη μας βουληση για την δυστυχία. Ειναι συχνα συσχετισμενη με την προδοσια, την κακη χαρα, η και την αδιαφορια για την ψυχολογικη ζημια που κανουμε στους συναθρωπους μας. Ευτυχως μια σωστη και εντιμη χρηση του λογου και τηρηση αμοιβαια δικαιων συμφωνιων μπορει να εξελειψη το μεγαλυτερο μερος απο αυτο το προβλημα.
8) Η  αγνοια της πολυ σημαντικης επιδεξιοτητας του να θετουμε αξιολογους στοχους στη ζωη μας ευεργετικους οχι μονο για εμας αλλα και για τους αλλους και να αντλουμε ευτυχια απο την  σταδιακη επιτευξη τους. Θα εκπλαγει καποιος του ποση αγαπη μπορει να υπαρχει στην διαδικασια αυτη, αγαπη , προς τον εαυτο μας, αγαπη σε αυτο που κανουμε και αγαπη προς τους συναθρωπους μας.
9) Ανεπαρκης εξελιξη των επιστημων, οπως φυσικη, ιατρικη, κλπ που μας κανουν να μην μπορουμενα θεραπευσουμε, σημαντικα συχνες αρρωστιες. Η ακομα και ανεπαρκειες στον αυτοκαθορισμο της μοιρας μας και ελευθερια απο βασικες αναγκες.
10) Συναψη λαθος συμφωνιων απο κεντρα εξουσιας με λαθος ομαδες πιο προηγμενων εξωγηινων πολιτισμων που, αναζητουν πιο ανεξελιχτους πολιτισμους για υποτελεια, εκμεταλευση και επιβολη κρυπτο-τυραννιας. Η αφελης σταση της πλειοψηφιας , οταν καποιοι λιγοι ενοχοι για κατι τετοιο το κρυβουν απο την πλειψηφια, και αυτο σημαινει πως δηθεν κατι τετοιο δεν υπαρχει, ειναι φυσικα μοιραιο λαθος.
11) Ανεπαρκης επιγνωση στο ατομο της μη θνητης του υπαρξης, της μη θνητης του ψυχης και η ταυτιση του εαυτου του μονο με το θνητο του σωμα. Αυτο ειναι δειγμα χαμηλης εξελιξης φυσικα, και ενδειξη πως επικρατουν οι αρχες και αξιες της μυωπικη συνειδηση του θνητου σωματος και προσωπικοτητας εναντι των πιο βαθειων , εμπειρων , και φιλο-συλλογικων αρχων και αξιων της ψυχικης συνειδησης


No comments: