Monday, February 20, 2023

97. ΟΙ 9 ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ 10Η.

 ΟΙ 9 ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ 10Η.


Στην κοινωνία κλασσικά υπάρχουν 9 εξουσίες
1. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ
2. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ
3. ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
5. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ
6. ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ
7. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
8. ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣΟΝΙΩΝ
9. ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Τίθεται τωρα το πρωτο ερώτημα. Υπάρχει μια απο αυτες που μπορει η ηδη το κανει κα κυριαρχει πανω σε ολες τις αλλες?
Θεωρητικα η πολιτικη εξουσια θα επρεπε να κυριαρχει σε ολες. Ομως ειναι γνωστο απο του νομους γυρω απο τις κεντρικες τραπεζες (Μααστριχ κλπ) πως η οικονομικη εξουσια των κεντρικων τραπεζων δεν ειναι υποτελης της πολιτικης εξουσιας αλλα μια ανεξαρτητη και συχνα ανωτερη εξουσια της πολιτικης εξουσιας (βλ. π.χ. Eurogroup) .
Τιθεται τωρα ενα 2ο ερωτημα. Θα μπορουσε να υπαρχει μια εξουσια που κυριαρχει πανω σε ολες pου να εξηγει την πλανητικη κλιμακωση του ολοκληρωτισμου τις τελευταιες 10-ετιες που κανονικα πηγαινει αναποδα με την φυσικη εξελιξη του πολιτισμου προς μειωμενες ανισοτητες και αυξημενη ελευθερια?

Η απαντηση ειναι ΝΑΙ! Υποθετικα π.χ. αν η 8η εξουσια των μυστικών στρατιωτικων υπηρεσιων αντικατασκοπιας διαβρωνοταν εστω και μερικως σε ενα μονο μειοψηφικο μερος της απο εξωγηινους διπλους πρακτορες με εξωγηινη τεχνολογια, τοτε θα δημιουργειτο μια 10η εξουσια που σιγα-σιγα θα επικρατουσε κρυφα πανω σε ολες τις αλλες 9 και θα μπορουσε να εξηγηση την κλιμακωση του ολοκληρωτισμου στον πλανητη.



No comments: