Thursday, March 12, 2015

16. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ/ΙΣΧΥ (POWER) ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΙΣΧΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΑΔΙΣΜΟΥ-ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΥ


Η πραγματικη και σωστη εξουσια που ειναι ιδανικη για τους ανθρωπους, δεν ειναι μια εξουσια, απο ανθρωπο σε ανθρωπο (π.χ. μεσω στρατιωτικης ισχυος, η πολιτικης η μεσω χρηματος , ). Ουτε καν απο τον ανθρωπο πανω στα ζωα. Η σωστη εξουσια ειναι απο τον ανθρωπο πανω στην (ανοργανη) υλη, μεσω της επιστημονκης γνωσης και τεχνολογιας. Ενας πολιτισμος με πολυ εξουσια απο ανθρωπο σε ανθρωπο και λιγη απο τον ανθρωπο στην ανοργανη υλη, ειναι λιγοτερο εξελιγμενος, απο εναν με περισσοτερη εξουσια πανω στην ανοργαν υλη και λιγοτερη απο ανθρωπο σε ανθρωπο. 


Και μια τετοια ιδανικη εξουσια δεν ειναι αυτοσκοπος. Δεν τιθεται η ανθρωπινη υπαρξη στην υπηρεσια και αποκτηση μια τετοιας εξουσιας. Το κυριοτερο δεν ειναι η εξουσια/ισχυς. Η εξουσια αυτη, του ανθρωπου πανω στην υλη, υπαρχει για να τιθεται στην υπηρεσια της ανθρωπινης ψυχης και δημιουργικης εξελιξης της.


Παρα πολλοι ανθρωποι, νομιζουν πως ολο το παιχνιδι της κοινωνικης ζωης ειναι περι της αποκτησης κοινωνικης εξουσιας. Ετσι απο την επιβιωση περναν με ορμη στην αναρριχηση στην κοινωνικη εξουσια. Μετα ολα τα αλλα υποτιθεται ερχονται. 
Πιστευουν πως για να ξεφυγουμε αοο την αναγκη, χρειαζεται να δημιουργησουμε ολιγαρχιες που θα κυβερνουν τους πολλους. Πιστευουν πως για να εξελιχθει ενας πολιτισμος πρεπει να δημιουργηθουν κρυφες ολιγραχιες που θα κυβερνουν τοςυ ανυποψιαστους πολλους. Αλλα ολα αυτα ειναι μια αυταπατη και μια ψυχωση για εξουσια. Η πργαμτικη ελευθερια απο την αναγκη ερχεται με περισσοτερη συνειδηση και επιγνωση. Η πραγματικη και γρηγορη εξελιξη ενος πολιτισμου ανθει μεσα στην αυτουπευθυνοτητα της ισοτητα και την ελευθερια, χωρις εξουσιαστικες ανισοτητες μια ολιγαρχιας ενατι μαις πλειοψηφιας.   

Η εξουσια δεν φερνει περισσοτερη συνειδηση. Η εξουσια δεν φερνει περισσοτερη επιγνωση τη ζωης μας και της ζωης των αλλων. Και χωρις περισσοτερη συνειδηση και επιγνωση δεν εχουμε πραγματικη ευτυχια. 
Μια πολυ μικρη μειοψηφια κυνηγα σχεδον λυσσασμενα την κρυφη  πανισχυροτητα πανω σε ολους τους αλλους, και τους δημιουργει δεινα. Ενω απο την αλλη η πλειοψηφια υφισταται αυτα τα δεινα που γινονται μεσα απο διαδικασιες και νομους που κατα βαθος δεν εγκρινει αλλα οι αντιπροσωπει της τους ψηφιζουν και ετσι η πλειοψηφια νοιωθει ανισχυρη. 
Το συμπλεγμα της πανισχυροτητας-ανισχυροτητας στην κοινωναι μας ετσι εμφανιζεται και μαζι με αυτο το συμπλεγμα του σαδισμου-μαζοχισμου. 
Και  ποιο στην πραγματικοτητα θα επρεπε να  ειναι το ουσιαστικο παιχνιδι της κοινωνικης ζωης? Το ολο παιχνιδι θα επρεπε να ειναι η περισσοτερη συνειδηση η περισσοτερη επιγνωση με σκοπο την ατομικη και συλλογικη ευημερια και ευτυχία. Η καθε κοινωνικη εξουσια πρεπει να ειναι μονο στην υπηρεσια της συνειδησης και επιγνωσης  και οχι το αντιστροφο οπως ειναι τωρα.

https://www.youtube.com/watch?v=5DFXrmiWcV0


ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Το χρημα ειναι το μεσον δημιουργιας κοινωνικων ανισοτητων ,επομενως εξασκει προς το παρον, συνολικα στην κοινωνια , αρνητικη βουληση . Συμφωνα με πανω απο 200 μελετες του ΟΗΕ, οι ανισοτητες κανουν τις κοινωνιες να υποφερουν. Και οι νομοι ειναι οι γραπτες συνηθιες της κοινωνιας. Οσο ομως πιο κακες ειναι οι συνηθειες της κοινωνιας τοσο πιο κακο θα εξασκουν και οι νομοι. 
Ιδιως νομοι επιβαλλομενοι απο την εξουσια του χρηματος πραξικοπηματικα στην δημοκρατικη εξουσια.  Η καθε εξουσια δεν υπαρχει ως αυτοσκοπος αλλα για να εξυπηρετει καταρχην την εξελιξη της ψυχικης (αθανατης) ανθρωπινης συνειδησης και οχι το αντιστροφο.