Thursday, March 12, 2015

33. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 
Υπαρχουν καποιοι που λενε 

Υπαρχουν καποιοι που λενε
 " Το χρημα ειναι απλα ενα μεσο.συναλλαγης ολα τα υπολοιπα τα κανει ο ανθρωπινος εγωισμος!!Ειμαστε ολοι εγωσιστε, απληστοι και φοροφυγαδες. Παντα τα ιδια φαινομενα θα χουμε! " 

 Ας μην γινομαστε αφελη μαζοχιστικα ψυχολογικα και οικονομικα θυματα! Η απληστια και εγωισμος των ιδιωτικων κεντρικων τραπεζων να εχουν το δικαιωμα να εκδιδουν χρημα για λογαριασμο των λαων και κρατων , και να ειναι δικο τους και μετα να μας το δανειζουν ενω τα κρατη και οι αλλες επιχειρησεις δεν μπορουν ειναι τοσο μεγαλος και μαζικα καταστροφικος (σε υψος των τρις), που μπροστα του η απληστεια και εγωσιμος των φυσικων προσωπων ειναι αμελητεος. 

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ , ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ , ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.


Η ECB (κεντρικη τραπεζα του ευρω) ανηκει κυριως σε ιδιωτες, και ως κεντρικη τραπεζα εχει πραξικοπηματικα αποσπασει το δικαιωμα απο τα  κρατη και μπορει να εκδιδει οσο χρημα ζητηθει η θελει, να της ανηκει και να το δανειζει σε ολους τους αλλους που δεν εχουν αυτο το δικαιωμα αλλα ειναι αναγκασμενοι να  χρησιμοποιησουν χρηματα. Ετσι εχει γινει το μεγιστο οικονομικο παρασιτο και μαυρη τρυπα , καρκινος και χρεο-μολυντης στην οικονομια.


Tωρα π.χ. που η ΕΚΤ ανηγγειλε πως θα εκδιδει 60 δις τον μηνα και θα αγοραση τα χρεη των ευρωπαικων κρατων....Αφελως οι πολλοι νομιζουν πως οι κεντρικες τραπεζες σταθεροποιουν το νομισμα.....Ας μην φορτωνεται η πλειψηφια του κοσμου τα αμαρτηματα μιας επληκτικα μικρης μειοψηφιας εγωιστων και απληστων της οικονομικης πλεονεξιας και εξουσιας. Αν λοιπον το χρημα το ελεγχουν αυτοι οι λιγοι εγωιστες και απληστοι τοτε δεν ειναι ουδετερο, ουτε θα παψη να ειναι αρνητικο αν εγω η εσεις δεν ειμαστε εγωιστες και απληστοι. Π.χ. η οικογενεια των Rothshilds που φημολογηται πως εχει το 55% της ECB (euro) , και FED (dollar) (τα αλλα τα εχουν μασονο-εβραιοι) εχει περιουσια συσσωρευσει σε ακινητα τους 3 τελευταιους αιωνες περιπου 500..τρις οχι δις. Δηλ μεγαλυτερο ποσο απο το ετησιο ΑΕΠ του πλανητη. Εσεις τι λεται ο μεσος ανθρωπος, θα δεχονατν να το κανει αυτο στην ανθρωποτητα? Νομιζω οχι Ακομα και ο Μπιλ Γκειτς της microsoft χαριζει τα 80 δις του σε φιλανθρωπια. Επομενως η κακη επιρροη του χρηματος στην κοινωνια δεν ειναι προιον του εγωισμου και απληστιας του μεσου ανθρωπου η της μαζας των ανθρωπων . Ας μην την ενοχοποιουμε λοιπον την μαζα και τον μεσο ανθρωπο. Ουτε αυτη η μειοψηφια που ελεγχει την εκδοση και κυκλοφορεια του χρηματος ειναι αντιπροσωπευτικο παραδειγμα του ανθρωπου. Ειναι εντελως αδικο να κανουμε αιτια του θυτη το θυμα αιτια του εγκληματια των παθοντα. Αυτο θα ευχοταν οι θυτες, να πιστευαν τα θυματα τους....Ας μην δεξιωνομαστε τις ενοχες επιθυμιες των θυτων-δανειστων....



Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ...........

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ



ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
1) Ο κεντρικος οργανισμος της εκδοσης του ευρω (τωρα η ECB , EKT), να ειναι μη-κεροσκοπικος κα να ελεγχεται απολυτα απο το eurogroup δηλ απο τους υπουργους οικονομικων ., 
2) Τα εκδιδομενα ευρω να ανηκουν αναλογικα με τον πληθυσμο, στα αντιστοιχα υπουργεια οικονομικων

3) Η κυκλοφορια του νεο-εκδομενου ευρω, γινεται κατα μεγιστο ποσοτο 20% με δανεισμο μεσα απο το τραπεζικο συτημα. Το υπολοιπο 80% μεσω μισθων, συνταξεων, ασφαλισης, επιδοτησεων, κοινωνικων επεενδυσεων, επιχειρηματικων επενδυσεων κλπ Αυτο το μετρο εμποδιζει την περιοδικη εμφανιση καθε 50-80 χρονια κρισεων υπερχρεωσης, και δημιουγει μαι σταθερη οικονομια. Με ενα τετοιο μετρο οι επιχειρησεις δεν θα εχουν κατα μεσο ορο 66% του ενεργητικου ως δανεισμο, αλλα κατω του 33%. Επισης οι δημοσιοι τομεις θα εχουν δανεισμο σε ποσοστο του ΑΕΠ κατω του 33%.

Με αυτο τον τροπο το ευρω θα εξηπηρετει τα εθνικα συμφεροντα, κατα πολυ περισσοτερο απο οτι τωρα των εθνων της ευρωζωνης και δεν θα παραβιαζε τα συνταγματα τους.
Τωρα το ευρω 
1) Εκδιδεται απο μια κερδοσκοπικη ιδιωτικη τραπεζα την ECB, που δεν ελεγχεται  απο τα υπουργεια οικονομικων (Eurogroup)
2) Οταν εκδιδει το χρημα ειτε αυτοματα ηλεκτρονικα με την ζητηση για δανεισμο απο τιος τραπεζες ειτε με ειδικη αποφαση, το νεο-εκδιδομενο ευρω τςη ανηκει!

3) Η μονη κυκλοφορια του νεο-εκδιδομενου ερω ειναι αναγκασστικη μεσω δανεισμου απο το τραπεζικο συστημα. 

Με τον τελευταιο τροπο που λειτουργει το ευρω, εξυπηρετει οχι τα εθνικα συμφεροντα των εθνων της ευρωζωνης αλλα τα ιδιωτικα συμφεροντα, μιας πολυ μικρης οικονομικης ολιγαρχιας (ιδιοκτητων των κεντρικων τραπεζων) . Επιππλεον για αυτον τον λογο παραβιαζονται τα συνταγματα αρκετων εθνων της ευρω-ζωνης (δες αναρτηση 31)
Δυστυχως ο λαθος σχεδιασμος δεν ηταν τυχαιος, ηταν εσκεμμενος, και με την  εν επιγνωση δημιουργουμενη δανειακη κριση ,  μεσω "Δρακοντειων μετρων"  ενισχυεται  η εξουσια αυτης της οικονομικης ολιγαρχιας και των προσεταιρισμενων τους. 

(βλεπε και http://www.positivemoney.org/ )

https://www.youtube.com/watch?v=5DFXrmiWcV0




ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΒΕΒΑΙ ΕΙΝΑΙ (ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΞΩΓΙΗΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ) ΠΩΣ "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 53 ΤΡΙΣ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 500 ΤΡΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ. ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ "