Thursday, March 12, 2015

13. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ-ΗΘΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ-ΗΘΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Οταν ερχεται σε επαφη καποιος με την εκλεκτη ολιγαρχια που εξουσιαζει (φανερα η αφανως) διαπιστωνει πως κατα αυτους το προβλημα του πολιτισμου ειναι πως οι καλοι, εναρετοι και αξιοι ειναι λιγοι και ειναι αυτοι που εξουσιαζουν και εχουν, ενω οι κακοι, ανηθικοι και αναξιοι ειναι οι πολλοι, αυτοι που δεν εχουν και εξουσιαζονται. Οποτε το θεμα ειναι πως θα αμυνθουν οι καλοι και λιγοι, και θα πολεμησουν τους κακους και πολλους.
Οταν παλι ερχεται καποιος σε επαφη με την πλειοψηφια που εξουσιαζεται (φανερα η αφανως) διαπιστωνει πως κατα αυτους το προβλημα του πολιτισμου ειναι πως οι πολλοι ειναι αρκουντως καλοι , εναρετοι και αξιοι, και ειναι αυτοι που εξουσιαζονται και δεν εχουν, ενω οι λιγοι που εξουσιαζουν και εχουν, ειναι οι κακοι, ανηθικοι, και αναξιοι να σταθουν στο υψος των πλανητικων περιστασεων. Οποτε το θεμα ειναι πως να αμυνθουν οι πολλοι και καλοι, και να πολεμησουν τους λιγους και κακους.
Κατα την αντιληψη μου, ειναι αρκετα σιγουρο, πως οι ανισοτητες εξουσιαζοντων και εχοντων απεναντι σε αυτους που εξουσιαζονται και δεν εχουν, ειναι απο μονες τους πηγη καθυστερησης της εξελιξης του πολιτισμου.

Η αξιολογηση καποιων ως καλοι η κακοι ειναι κατι που αλλαζει με τους καιρους.
Στην σημερινη εποχη, πρεπει να καταλαβουμε πως κακοι και οχι δικαιοι ειναι εκεινοι που ανεχονται να τους εξασκουν (κρυπτο-)τυραννια, και μετα σειρα τους μετα εξασκουν (κρυπτο-)τυραννια ενω καλοί ειναι εκείνοι που ουτε ανεχονται να τους εξασκουν τυραννία ουτε εξασκουν τυραννία.



ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ


ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
1) Ο κεντρικος οργανισμος της εκδοσης του ευρω (τωρα η ECB , EKT), να ειναι μη-κεροσκοπικος κα να ελεγχεται απολυτα απο το eurogroup δηλ απο τους υπουργους οικονομικων ., 
2) Τα εκδιδομενα ευρω να ανηκουν αναλογικα με τον πληθυσμο το ενεργητικο και ΑΕΠ καθε χωρας, στα αντιστοιχα υπουργεια οικονομικων

3) Η κυκλοφορια του νεο-εκδομενου ευρω, γινεται κατα μεγιστο ποσοστο 20% με δανεισμο μεσα απο το τραπεζικο συτημα. Το υπολοιπο 80% μεσω μισθων, συνταξεων, ασφαλισης, επιδοτησεων, κοινωνικων επεενδυσεων, επιχειρηματικων επενδυσεων κλπ Αυτο το μετρο εμποδιζει την περιοδικη εμφανιση καθε 50-80 χρονια κρισεων υπερχρεωσης, και δημιουγει μια σταθερη οικονομια. Με ενα τετοιο μετρο οι επιχειρησεις δεν θα εχουν κατα μεσο ορο 66% του ενεργητικου ως δανεισμο, αλλα κατω του 33%. Επισης οι δημοσιοι τομεις θα εχουν δανεισμο σε ποσοστο του ΑΕΠ κατω του 33%.

Με αυτο τον τροπο το ευρω θα εξηπηρετει τα εθνικα συμφεροντα, κατα πολυ περισσοτερο απο οτι τωρα των εθνων της ευρωζωνης και δεν θα παραβιαζε τα συνταγματα τους.
Τωρα το ευρω 
1) Εκδιδεται απο μια κερδοσκοπικη ιδιωτικη τραπεζα την ECB, που δεν ελεγχεται  απο τα υπουργεια οικονομικων (Eurogroup), αντίθετα ελέγχει έμμεσα το eurogroup.
2) Οταν εκδιδει το χρημα ειτε αυτοματα ηλεκτρονικα με την ζητηση για δανεισμο απο τις τραπεζες ειτε με ειδικη αποφαση, το νεο-εκδιδομενο ευρω της ανηκει!

3) Η μονη κυκλοφορια του νεο-εκδιδομενου ευρω ειναι αναγκασστικη μεσω δανεισμου απο το τραπεζικο συστημα. 

Με τον τελευταιο τροπο που λειτουργει το ευρω, εξυπηρετει οχι τα εθνικα συμφεροντα των εθνων της ευρωζωνης αλλα τα ιδιωτικα συμφεροντα, μιας πολυ μικρης οικονομικης ολιγαρχιας (ιδιοκτητων των κεντρικων τραπεζων) . Επιππλεον για αυτον τον λογο παραβιαζονται τα συνταγματα αρκετων εθνων της ευρω-ζωνης (δες αναρτηση 31)
Δυστυχως ο λαθος σχεδιασμος δεν ηταν τυχαιος, ηταν εσκεμμενος, και με την  εν επιγνωση δημιουργουμενη δανειακη κριση ,  μεσω "Δρακοντειων μετρων"  ενισχυεται  η εξουσια αυτης της οικονομικης ολιγαρχιας και των προσεταιρισμενων τους. 

(βλεπε και http://www.positivemoney.org/ )